Behandelingen

 

Meer weten? Neem gerust contact op, ik vertel je er graag meer over.

contact informatie

 • Zit je niet lekker in je vel?
 • Heb je weinig energie of ben je emotioneel in onbalans?
 • Heb je last van rug, schouder, nek, knie, enkel of elleboog?
 • Heb je vaak hoofdpijn of migraine?
 • Wordt je geplaagd door een chronische ziekte?
 • Staat je bekken scheef of heb je het idee dat je ene been langer wat langer is dan de andere?
 • Ben je allergisch voor huisstof, voor pollen en stuifmeel, voor bepaald soort voedsel?

Tal van klachten worden veroorzaakt door blokkades in ons energiesysteem,

door stress in het heden of verleden of emotionele gebeurtenissen, of door veel te hoog te ademen of door voedsel wat ons lichaam geen goed doet. 

Tal van klachten worden ook veroorzaakt door wervels die vastzitten, één of meerdere wervels die enigszins scheef staan, beenlengteverschil, scheefstand van het bekken. Dit kan natuurlijk ook simpelweg door een val, een ongeluk of sportblessure gebeuren.

 

In mijn praktijk maak ik tijdens een behandeling in overleg met jou en afhankelijk van de klacht gebruik van diverse methoden en technieken. 

Alleen een ontspanningsmassage of een massage met edelstenen maken we een aparte afspraak voor.

Onderstaande methoden activeren en stimuleren ons zelfgenezend vermogen, heffen blokkades op en laten de energie weer stromen.

Genoemde methoden zijn aanvullend op en complementair aan de reguliere zorg van huisarts of specialist en heel nadrukkelijk niet ter vervanging van.

Zorg dat je bij (nieuwe) klachten altijd eerst je huisarts of specialist raadpleegt.

 

Quantum-Touch®

 

 

Quantum-Touch® is een door Bob Rasmussen en Richard Gordon ontdekte en ontwikkelde methode voor het 'genezen' met de handen. www.quantumtouch.com 

 

Een veilige, natuurlijke, snelle en eenvoudige methode van praktische healing.

Slechts een lichte aanraking (ook wel een gentle touch genoemd) is al voldoende om botten in het lichaam te doen 'herschikken' en pijn en ontstekingen te verminderen.

Ieder van ons wordt omgeven door levensenergie die door en rondom ons lichaam stroomt. De chinezen noemen deze energie ‘chi', de japanners ‘ki', de indiase yogi's ‘prana', de hawaïaanse Kahuna's noemen deze energie ‘mana'.

 

Quantum-Touch® maakt gebruik van deze levensenergie.

Door middel van ademhalingstechnieken en focus activeert de behandelaar bewust  de energiestroom en wordt het trillingsveld tussen de handen tot een hoge frequentie opgevoerd. Dit trillingsveld wordt tijdens een behandeling zo hoog mogelijk gehouden rondom de te behandelen plaats.

Daar waar pijn is of een blokkade is het trillingsveld laag.

Een wetmatigheid is dat een laag trilingsveld mee omhoog trilt met het hoge trillingsveld wat het zelfgenezend vermogen stimuleert en activeert.

Dit geeft o.a. de volgende resultaten:

 • houdingscorrecties;
 • snelle vermindering van pijn en ontstekingen;
 • sneller verloop van genezingsprocessen;
 • diepe ontspanning en emotionele balans.

Een behandeling Quantum-Touch® begint altijd met het uitlijnen van het bekken en het achterhoofd, vervolgens worden de handen om de pijnlijke plek of te behandelen plaats(en) gelegd.

 

Eindeloos behandelen heeft geen zin, al moet je de behandelingen wel de kans en de tijd geven. Sommige klachten zijn na één behandeling verdwenen, meestal is een gemiddelde van  drie behandelingen voldoende om verbetering te ervaren en/of klachtenvrij te zijn.

 

Afstandsbehandeling

Quantum-Touch® kan ook op afstand worden teweeggebracht en erg effectief zijn.

 

Dieren en Quantum-Touch®

Dieren stellen zich gemakkelijk open voor de energie van de Quantum-Touch® en zijn goed te behandelen voor diverse klachten.

 

Quantum-Allergy®

Quantum-Allergy® is een eenvoudige methode om allergieën en intoleranties te verminderen of te elimineren.

Voor iedere acute of chronische klacht is het de moeite waard om na te gaan of er wellicht sprake is van een overgevoeligheid voor een bepaalde stof uit de dagelijkse voeding of omgeving.

Bijvoorbeeld bij moeheid na het eten of bij een acute loopneus, of verstopte neus.

 

Naast bekende allergieën voor voeding, hooikoorts en huisstofmijt kunnen we ook allergieën en intoleranties opbouwen voor bijvoorbeeld:

 • personen:'ik kan niet met hem of haar door één deur';
 • beweging: zeeziekte, wagenziekte of voor één bepaalde beweging;
 • geluid: bepaalde muziek of volume etc.

Voor het uittesten van allergieën maak ik gebruik van spiertesten uit de Touch for Health. We testen diverse buisjes of direct de betreffende stoffen waarvoor je denkt allergisch te zijn.

Met eenvoudige ademhalingstechnieken, visualisaties en drukpuntmassage wordt het lichaam als het ware 'gereset'.

 

Quantum-Allergy® is een effectieve methode. Soms is één behandeling voldoende om klachtenvrij te zijn, soms zijn er een paar behandelingen nodig en voor bijvoorbeeld hooikoorts kan in enkele gevallen een jaarlijkse update nodig zijn.

 

NB

Quantum-Allergy® is nadrukkelijk niet bedoeld om mensen met anafylaxie (die sterk reageren op bijvoorbeeld pinda's of een wespensteek) of zeer ernstige allergische klachten te behandelen.

 

Ontspanningsmassage

Ook massage is een vorm van helen met de handen en misschien wel de oudste vorm. Een ontspanningsmassage richt zich op het ontspannen van de gebieden waar de meeste stress en spanning zich ophopen door het drukke leven dat we leiden en een veelal verkeerde (zit)houding. 

 

Een massage activeert het zenuwstelsel en het afweersysteem en stimuleert de doorbloeding van de spieren en de weefsels. Een massage helpt je bij het loslaten van emotionele en lichamelijke spanning en brengt je lichaam en geest weer tot rust en in balans.

Blokkades worden opgeheven en de energie kan weer stromen.

Je komt (weer) in contact met je lichaam en voelt je na een massage vrijer en lichter.

 

Een ontspanningsmassage is vooral een moment voor jezelf.

 

Een ontspanningsmassage kan gecombineerd worden met het gebruik van edelstenen en/ of voetreflexmassage. 

 

Ook kinderen kunnen heerlijk genieten van een ontspanningsmassage en is geschikt voor bijvoorbeeld drukke en of gestresste kinderen of voor kinderen die veel in hun hoofd zitten.

 

Wellicht ten overvloede, mijn ontspanningsmassages zijn 'helend' bedoeld en

niet erotisch. 

 

Ervaringen

Nekklachten

 

Aan een val houd ik een pijnlijke nek met uitstraling naar het hoofd en de schouders over. Na een maand krijg ik steeds meer last en uitstraling naar de benen.  De ochtend dat ik Barbera tegen kom heb ik net tegen mijn man gezegd: ‘er moet in worden voorzien want zo komt het niet goed' en ik ben van plan een afspraak te maken met de fysiotherapeut.

Barbera stelt voor mij te behandelen met Quantum-Touch. Na een half uur nek, schouders en hoofd behandeld te hebben voel ik mij een stuk beter en kan ik weer zonder pijn lopen. We spreken af dat ik 's avonds om 20.00 uur nog een keer word behandeld en dan op afstand. Ik ga er even rustig voor zitten en na 10 minuten voel ik al het ‘grint' uit mijn nek verdwijnen. Verbazingwekkend! Mijn hoofd en rug zijn oké, een hele verbetering. Mijn nekklachten zijn wel teruggekomen, zij het in een veel mildere vorm. 

 

Succes toegewenst met de Quantum-Touch, ik hoop dat je er veel mensen mee kunt helpen.

vriendelijke groet van Lies

Carpaal Tunnel Syndroom 

 

Ik heb last van carpaal tunnelsyndroom in beide handen. Onderzoek bij de huisarts en specialist wijzen uit dat opereren de enige optie is voor verbetering. Ik wil daar nog niet aan  en kies eerst voor een behandeling met Quantum-Touch. Barbera behandelt mijn schouders, vooral mijn rechterschouder was behoorlijk gespannen, armen en handen. De week volgend op deze behandeling heb ik veel minder last van tintelingen in de handen en laat mij nog een aantal keren behandelen met Quantum-Touch. Ik hoop op deze manier operatie te voorkomen.

Dit is toch een verademing dat je met Quantum-Touch niet geopereerd hoeft te worden. Er zijn maanden verstreken en het gaat nog steeds goed en heb nog nergens last van.

Bedankt Barbera!

 

Groetjes Gretha

Quantum Touch

 

Het klinkt als een vaatwasser regeneratie substantie.

Regenereren doet het en it's all about energy!

Het is energetisch management van je lijf.

Het herplaatst, balanceert en harmoniseert op fysiek niveau.

Littekens, scheefgroei, effecten van operaties, name it.

Wat je er ook van vindt of hoe je er ook over denkt, je voelt het!

Daar kun je niet om heen.

Barbera is nuchter, concreet, praktisch en doelgericht

En dat is haar methode; Quantum Touch, ook:

een effectieve aanraking! Geschenkje van boven...

 

Josette

Nog wat leuke ervaringen

 

 • A is het 's ochtends in Nog wat leuke ervaringende rug geschoten, niet handig als je de hele dag moet werken als schoonheidsspecialiste. Na een behandeling van 10 minuten is de pijn over en ze belt mij 's middags om 17.00 uur op; het is echt over.
 • M is 's ochtends in de badkamer uitgegleden en heeft haar voet ernstig geblesseerd. Ik behandel haar aan het eind van de middag, we zien en voelen allebei de botjes in haar voet bewegen en trekken, of worden ze allemaal weer op de goede plaats gezet. 's Avonds heeft M nog veel pijn. De volgende ochtend belt ze; de pijn is over, ze heeft alleen nog een klein blauw streepje op de enkel.
 • H is gevallen en het is hem in de rug geschoten, hij zal op vakantie dus dit komt erg slecht uit. Tijdens de behandeling voelt hij de 'zere' plek heet worden, het zelfgenezend vermogen gaat aan het werk. De volgende dag is de pijn zodanig afgezakt dat hij toch met vakantie kan.
 • A heeft niets met Quantum-Touch®, dat kan toch niet helpen. Ze heeft last van haar rug en na een behandeling van ca 15 minuten kan ze er niet meer onderuit, het heeft echt geholpen. De pijn is een stuk minder en ze kan haar benen weer over elkaar krijgen.